Meike en Sophie

Op de Riviercruise met het Prins Willem Alexander Schip, van zaterdag 6 tot zaterdag 13 april, hebben twee enthousiaste stagiaires, Meike en Sophie, deelgenomen aan een bijzondere ervaring. Gedurende deze week hebben zij waardevolle ervaringen opgedaan en hebben zij een uniek inzicht gekregen in de zorgpraktijk aan boord van het schip. Hieronder delen zij graag hun persoonlijke ervaringen en reflecties als stagiaires bij Stichting Heinz Bijzondere Vakantiereizen.Meike Laarman - Drenthe College Meppel

Als stagiaire van Het Drenthe College zit ik in mijn 1e jaar. Ik loop nu stage op een psychogeriatrische afdeling voor zorgvragers met dementie. Je helpt dan mensen de eigen regie te houden en helpt ze op weg. Dat was op de PWA anders. Je kon gewoon overleggen met de vakantiegangers, wat je voor ze kon betekenen. Ook veel verpleegtechnische handelingen heb ik mogen zien en geholpen. Je krijgt een veel beter beeld en het leert makkelijker als je het hebt gezien. Ik heb zowel gezien hoe iemand een nieuwe stomazak kreeg; ik heb mezelf in het diepe gegooid en alleen zelf gedaan wat harstikke goed ging. Ik werd overal bij betrokken en kreeg ook hulp van de andere stagiaires die al verder in de opleiding zijn. Ook samenwerken en elkaar helpen deed je gewoon; je kwam naar elkaar toe en ging vragen: "Kan ik nog wat doen voor je?" En meestal konden we vaak mee helpen. Ik heb een super, super leerzame en gezellige week gehad. Ik heb zelf gemerkt dat ik de eerste 2 dagen onzeker was; ik dacht vaak: "Doe ik het wel goed en kan ik het wel?" Nadat ikzelf een handeling heb gedaan en wat goed ging, meer zekerder werd van mezelf. Dit neem ik zeker mee naar de volgende keer dat ik mee ga op een reis. Ik heb veel geleerd en ik zou zo weer meegaan met zo’n reis. Als je mee wou kijken met de handelingen in de zorg moest je dat even overleggen; sommigen gasten hebben dat liever niet, ik heb zelf 2 keer mee gekeken en allebei de keren gevraagd aan gasten of ze dat goed vinden.

Ik zou deze reis zeker aanraden voor andere stagiaires, waarom? Op de boot heb je 4 zorg coördinaten, deze begeleiden je de hele week. In de ochtend gaan we alles bespreken wat goed ging en waar we tegen aan liepen de dag ervoor, we bespreken de dag zelf wat er gaat gebeuren. Tijdens de zorgmomenten heb je ook je handelingen nodig; als je iets moeilijk vind kun je dat gaan aangeven en dan helpen ze je daarmee of ze leggen het uit. Ik vond het zelf altijd lastig de dingen aan te geven waar ik mee zat, na 2 dagen kwam ik los en daar heb ik heel erg veel aan gehad. Ik heb deze week als een TOP week ervaren, ze begeleiden je goed en je leert zoveel van ze.

Sophie Booij - Drenthe College Assen

Mijn naam is Sophie Booij, ik zit in het 1e jaar op het Drenthe College in Assen. Ik doe de opleiding verzorgende ig. Momenteel loop ik stage op de PG afdeling, deze reis was mijn eerste keer mee met stichting Heinz bijzondere vakantiereizen. We gingen met deze reis op de PWA. Ik heb daar veel gezien en geleerd, het meeste heb ik geleerd in de praktijk. Onder begeleiding van verpleegkundigen heb ik meer dingen kunnen doen. Ook bespraken we hoe ik het heb gedaan en gaven ze tips en tops. Ik vond deze week een SUPER leerzame week, ik heb er genoten van alles en ook van de gasten. Als ze me vragen om weer mee te gaan dan zeg ik zeker ja!

 

Klik hier om terug te gaan