Robine Leemburg

Ik ben afgelopen week meegeweest met Stichting Heinz. We zijn met het Prins Willem Alexanderschip over de Rijn gevaren. Daarbij zijn we naar verschillende plaatsjes geweest zoals Keulen, Koblenz, Mainz, Boppard en Düsseldorf. Samen met een groot team van vrijwilligers en stagiaires stonden wij klaar voor alle gasten die mee op vakantie gingen. In de ochtend, middag en avond help je je gasten waar nodig is. Bij de ADL, eten en drinken, toiletgang en evt medicatie (indien bevoegd/bekwaam). Verder kun je zelf ook tussendoor lekker ontspannen en kletsen met collega’s.
Als het schip is aangekomen bij een plaatsje kun je met verschillende gasten en vrijwilligers de stadjes te verkennen en leuke activiteiten ondernemen. Na het avondeten staat er een muziekavond, spelletjesavond of bingoavond op de planning. Voor de nacht help je je gast bij het nachtklaar maken en daarna help je evt andere vrijwilligers bij hun gasten.

Op het schip had je veel mogelijkheden om verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Er zijn verpleegkundigen op het schip die je kunnen toetsen en handelingen kunnen aftekenen. Ik vond de week erg leerzaam qua de verpleegtechnische handelingen, diverse ziektebeelden en de verschillende omgang met de gasten.

Ik heb afgelopen week erg genoten van alle gasten en vrijwilligers, de plaatsjes die we hebben bezocht en de gezellige avonden.
Het mooiste aan de reis vond ik dat er bij de zorgmomenten geen tijdsdruk was. Je kon alle tijd nemen voor je gast die nodig was en dat gaf echt een gevoel van vakantie en rust.
Ik zou zeker nog vaker mee willen met Stichting Heinz!

Met vriendelijke groeten,

Robine Leemburg
Stagiaire verpleegkundige niveau 4

 

Klik hier om terug te gaan